سلطة المقالىالمكونات:
طبعا انا ما عندى مقادير معينه يعنى كل مقاديرى بالعين (عينى ميزانى ) وكل واحد حسب عدد الافراد يعنى
بادنجان مقطع مكعبات صغيرة
بطاطس مقطعة نفس الحجم مكعبات
كوسا مقطعة مكعبات نفس الحجم ايضا (وهذا اختيارى ممكن ما تضيفهاش)
حمص منقوع ومطبوخ فى الماء لحد ما يستوى او ممكن معلب عادى
خبز عربى مقطع ومقلى
كسبرة خضره للزينة او بقدونس عادى (انا هنا استخدمت بقدونس)
الصوص للتغطية:
مايونير
زبادى
ليمون
ثوم
ملح وفلفل اسود
شوية كمون اختيارى بس يعطى طعم حلو جدا
الطريقة:
نطبع نقلى كل من البطاطس
والبادنجان والكوسا كل واحد بروحة ونصفيهم كويس من الزيت ونخليهم على جنب
ممكن ترشى شوية ملح عليهم بس مش كثير وبعدين تجيبى صحن التقديم وتصفيهم
طبقات يعنى بطاطس تم بادنجان تم كوسا ثم الحمص اخر شى ( او انك تخلطيهم مع
بعض كلهم عادى ) بعدين تخلطى الصوص كويس وتحطيه على الوجه كل ما كان اكثر
كان احلى على ذوقك كيف ما تحبى يعنى والتزيين براحتك يعنى تضعى عليها الخبز
المقلى والبقدونس والتزيين براحتك حتى بلا تزيين تجى حلوة لان الخبز
المقلى والبقدونس يجملها.
او نقدمها بهدا الشكل
واليوم انا قدمتها فى اكواب تجى حلوة وراقية وخصوصا للعزايم والحفلات والان نخليكم مع الصور
.
الصور تتكلم هنا نحط سلطة وشوية من الصوص
.
بعدين نحط طبقة البادنجان المقلى وفوقه البطاطس المقلى وانا هنا نسيت الحمص ما اضفته ليها وممكن تضيفى فلفل الالوان تطلع تهبل
وبعدين نضيف الصوص من جديد
وبعدين نضيف الخبر المقلى والبقدونس ونزينها حسب الرغبة
وهدا شكلها النهائى
وهده للتعديب بتاع وحده شريرة ههههههههه
منقول